Over ons

Bospaviljoen 't Turfveld is sinds juni 2014 eigendom van Naomi en Annie Hin. Zij gaven het paviljoen een knusse en gezellige uitstraling door het interieur gronding op te knappen en een houtkachel te plaatsen voor de koude dagen. Het terras werd flink vergroot en voorzien van gezellige zitjes en comfortabele loungebanken. 

Bestellen

Bestellen bij ’t Turfveld doe je binnen aan de bar, waarna je een buzzer meekrijgt die afgaat wanneer de bestelling klaar is. Voor kinderen zijn er speeltoestellen en een zandbank.

Feestjes en partijen

Ons paviljoen is de ideale locatie voor een (kinder)feestje of (zakelijke) lunch. Ook grote groepen kunnen bij ons terecht. Binnen zijn 55 zitplaatsen en op het verhoogde terras kunnen 60 gasten plaatsnemen. Het 'tweede' terras heeft zo'n 100 zitplaatsen. Voor groepen is het noodzakelijk om vooraf te reserveren.

Opladen

't Tufveld is een prima oplaadpunt. Natuurlijk kun je zelf even opladen, maar ook je elektrische fiets kan worden bijgetankt aan een van onze oplaadpunten. Wij zijn aangesloten bij fietsroutenetwerk.nl, zodat je ons paviljoen in je eigen route kan verwerken als tussenstop. Honden krijgen een verse bak water en paarden kunnen op een speciaal voor hun gereserveerd plekje even tot rust komen voor het vervolg van de rit.

Turvenkaart

Speciaal voor gasten die regelmatig komen hebben wij een Turvenkaart: iedere koffie, thee of cappuccino die je bestelt turven wij af op jouw kaart. Bij tien turven is het volgende drankje (koffie, thee of cappuccino) gratis! Vraag naar de turvenkaart in ons paviljoen. 

Waar komt de naam 't Turfveld vandaan? 

Die vraag wordt ons vaak gesteld en dat vertellen we natuurlijk graag. Eind 19e eeuw/begin 20e eeuw werd gestart met de aanleg van het Texelse dennenbos. Grote groepen bosarbeiders en plantjongens werden ingezet om het gebied tussen De Westen en de Californiëweg te ontginnen en boompjes te planten. Meestal dennen, omdat dit type boom het best groeide in het arme duinzand. 

Er werden verschillende aanplantmethodes gebruikt. Op een kleine oppervlakte werd de ‘Boodt-methode’ toegepast: waarbij turf werd gebruikt.

Er werd een flinke hoeveelheid turf naar Texel gebracht. Dit werd eerst een maand in de sloot gelegd, waarna de volgezogen turven in de plantgaten naast de wortels van de jonge dennetjes werden gelegd. Op dit 'Turfveld' zou de jonge aanplant beter bestand zijn tegen de droge periodes.

Copyright © 2021, Bospaviljoen 't Turfveld. Alle rechten voorbehouden.

Ontwerp & techniek door 53 Graden Noord.